Wsiowa Kuchnia

O etnograficznym kucharzeniu i wsiowych eksperymentach w miejskiej kuchni

niedziela, 15 listopada 2020

Makaron czy kluska?

›
Kupuję gotowe makarony - i owszem. Dzięki temu oszczędzam masę czasu, bo poza domowym kucharzeniem pracuję zawodowo i zajmuję się wieloma in...
2 komentarze:
sobota, 7 listopada 2020

Sos z lakówki ametystowej do wieprzowiny

›
Kolejna leśna niespodzianka! Pod dębami napotkałam lakówkę ametystową i oczywiście zapragnęłam spróbować, jak smakuje. Nigdy jej wcześniej n...
środa, 4 listopada 2020

Gąsówka fioletowawa w marynacie

›
  Wysypało trochę gąsówką fioletowawą w okolicy, trzeba zatem korzystać z okazji. To grzyb, który łatwo jest rozpoznać z powodu nietypowej b...
wtorek, 15 września 2020

Coś pysznego, czyli szybkie dania z grzybów leśnych

›
Sezon grzybowy trwa już od jakiegoś czasu, co niewątpliwie napawa optymizmem. Ja zazwyczaj zbieram grzyby przy okazji dłuższych czy krótszy...
1 komentarz:
czwartek, 11 czerwca 2020

Zupa pokrzywowo-morelowa na winie ryżowym

›
No cóż, dzień świąteczny, ale jakiś taki... Sami wiecie. Pogoda od samego rana sprzyjała pieszym wędrówką, zatem powędrowaliśmy ze Wsiowym ...
3 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.