Fot. Ciotka Chichotka |
Całkiem niedawno pachniało różaną marmoladą. Teraz czeka na okazję, aby znaleźć się w koszu upominkowym albo... w pączkach :) Świeże bułeczki posmarowane tym aromatycznym specjałem również smakują niezwykle wykwintnie.
Fot. Ciotka Chichotka |
Zawsze po wydrylowaniu owoców, należy je dokładnie opłukać i osuszyć zaś przygotowując susz najlepiej jest korzystać z suszarki do grzybów. Róża niestety lubi się "sklejać", przejrzewać i przyciąga muszki owocówki :( W suszarce schnie zaś bardzo szybko, wystarczą 2-3 godziny. Termostat ustawiamy na 65 stopni. Po wysuszeniu owoce zachowują piękny kolor i zapach.
No i jeszcze jeden specjał. Nalewka różana! Przepis pojawi się niedługo, ale produkcja już trwa :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz