niedziela, 12 kwietnia 2015

Pasta jajeczna z czosnaczkiem

Pogoda sprzyja wędrówkom. W świecie zwierząt tyle się teraz dzieje, że aż żal wracać do domu. Tym razem w plenerze zatrzymały mnie żabie amory:

Fot. Ciotka Chichotka


No, oczywiście trzeba było pójść dalej, bo celem dzisiejszej wyprawy był podbiał. Poszłam zatem żabim tropem.

Fot. Ciotka Chichotka


Należało uważać, żeby czasem nie przeszkodzić młodej parze i nie rozbić tak pięknego związku :) Zachwytom nie było końca :)


Fot. Ciotka Chichotka


Przyroda pięknie podziękowała za komplementy i obdarowała mnie nie tylko podbiałem, ale i czosnaczkiem. W domu został dokładnie opłukany i wzbogacił pastę jajeczną. Tak z okazji żabich godów!



Pasta jajeczna

2 garście świeżych liści czosnaczka
3 jajka ugotowane na twardo
4 łyżki tartego parmezanu
3 łyżki majonezu
sól, pieprz

Czosnaczek i jajka drobno posiekać, wymieszać z parmezanem, majonezem i przyprawami. Podawać z razowym chlebem. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz