Fot. Ciotka Chichotka |
No, oczywiście trzeba było pójść dalej, bo celem dzisiejszej wyprawy był podbiał. Poszłam zatem żabim tropem.
Fot. Ciotka Chichotka |
Należało uważać, żeby czasem nie przeszkodzić młodej parze i nie rozbić tak pięknego związku :) Zachwytom nie było końca :)
Fot. Ciotka Chichotka |
Przyroda pięknie podziękowała za komplementy i obdarowała mnie nie tylko podbiałem, ale i czosnaczkiem. W domu został dokładnie opłukany i wzbogacił pastę jajeczną. Tak z okazji żabich godów!
Pasta jajeczna
2 garście świeżych liści czosnaczka
3 jajka ugotowane na twardo
4 łyżki tartego parmezanu
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
Czosnaczek i jajka drobno posiekać, wymieszać z parmezanem, majonezem i przyprawami. Podawać z razowym chlebem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz